Trainingen

Een MS Office cursus volgen

posted by Manuel

Microsoft Office is zonder meer een van de meest gebruikte pakketten ter wereld voor het gebruik van tekstverwerking, administratie, presentaties op wat voor manier dan ook. Of het nou voor zakelijk gebruik en voor op kantoor is. Of voor huishoud doeleinden. We hebben allemaal wel een keer met Microsoft Word, Excel, Powerpoint of Entourage gewerkt. Het programma is zelfs zo populair dat er een speciale Apple versie van is voor op alle iMac’s en Macbooks. Dit terwijl Apple Microsoft’s grootste concurrent is.

Dat het overgrote gedeelte van de wereldbevolking MS office standaard op de computer heeft staan en misschien wel dagelijks gebruikt. Betekend nog niet dat we allemaal precies weten hoe deze programma’s zoals Word en Excel werken. Sterker nog er wordt vaak in functieeisen en vacatures vereist dat je met deze programma’s om kunt gaan. Echter kunnen de meeste mensen er wel op huis tuin en keuken niveau mee omgaan. Maar zo,n 95% van de mensen haalt lang niet de volledige functionaliteit uit deze programma’s.

Dit is vrij logisch, aangezien je een deze software alleen gebruikt voor de doeleinden waar jij het voor nodig hebt. Je hoeft natuurlijk niet te weten hoe je een website kunt bouwen in Microsoft word als je alleen maar recepten wilt schrijven, of een schrijver bent en aan je nieuwste boek wilt werken. Dit geld nog meer voor Excel. Excel is namelijk een programma waarmee je je administratie zeer efficiënt kunt indelen en uitvoeren. Je kunt met het programma lijstjes maken waarmee van alles volgens verschillende formules uitgerekend kan worden. Of dit nou begrotingen, budgetten of voorraadbeheer is.

Helaas is Microsoft Excel wel een moeilijk programma om helemaal te begrijpen en kunnen de meeste mensen alleen maar een paar taken. Vraag ook zeker niet om meer want dan moet er toch echt een handleiding geraadpleegt worden.

Omdat veel werkgevers eisen dat je kennis van het complete Microsoft office pakket hebt. En dan met name van MS Word en MS Excel. Is het geen slecht idee om je dit eigen te maken. Er zijn tenslotte tal van cursussen zowel online als klassikaal waar je dit soort cursussen kunt volgen. Omdat het aanbod in Microsoft Office cursussen overweldigend kan zijn, kun je op deze website een overzicht vinden van alle computercursussen. Zoals een Microsoft Office cursus, of misschien wil je alleen MS Word leren. Wellicht zoek je cursussen in snel typen of webdesign.

Op studie24.nl vind je in alle categorieën mooie overzichtspagina’s met daarop het aanbod opleidingen en cursussen per aanbieder met de prijs erbij vermeld. Dit maakt het zoeken naar een geschikte cursus binnen een bepaald budget erg makkelijk. Ook kun je een gratis studiegids aanvragen of bij sommige onderwijsinstellingen zelfs een gratis proefles.

Meer van dit