Blog

Linkbuilding

posted by Manuel

Linkbuilding wordt steeds belangrijker bij webmasters en op elke website in verband met search engine optimisation (SEO) wordt er wel iets over gezegd. Hier leer je er meer over!

Wat is linkbuilding?
Wanneer je spreekt over linkbuilding, gaat het over het kunstmatig aanleggen van links naar je website. Een van de elementen die in rekening gebracht worden bij het rangschikken van webpagina’s in zoekmachines, is het aantal links dat er naar de website wijzen. Je kan een link dus als een soort van stem voor de website beschouwen. Een website met veel links, rankt over het algemeen hoger dan eentje zonder links.

Zijn alle links goed?
Ja, maar er is verschil. Als je op een forum in je handtekening een linkje plaatst, is dit een ‘nofollow’ link. Deze hebben nauwelijks kracht om je hoger te ranken in Google. Toch hebben ze nut om te laten zien dat je een natuurlijk linkprofiel nastreeft. Enkel ‘dofollow’ links, zou laten zien dat je website enkel op zoek is naar een hogere plek in Google.

De meeste links die je in de inhoud op een webpagina tegenkomt, zijn ‘dofollow’ links. Dit zijn de links met echte kracht. Ook hier is verschil in. Een link van een grote website met autoriteit, bijvoorbeeld Wikipedia, is veel krachtiger dan die van een site die zelf op pagina zeven in Google staat.

Hoe kan je links bemachtigen?
Om links van andere mensen te krijgen, moet je waarde leveren voor de lezer. Is dit het geval, dan zal vroeg of laat wel iemand naar je linken. Je kan dit proces wel versnellen door andere webmasters te vragen of ze naar jou willen linken als jij in ruil naar hun website linkt. Zo profiteren jullie beide van een link. Links kopen is een heel slecht plan, dit levert je vroeg of laat een straf van Google op en je website wordt onvindbaar.

Lastiger om linkbuilding in te zetten?
Vind je het lastig om linkbuilding op te zetten? Linkbuilding uitbesteden is tegenwoordig veel voorkomend. Hiervoor kan je aankloppen bij professionele bureaus.

Meer van dit